Thursday, January 17, 2008

Schwerin - Germany

Always a place with charm


Schwerin boasts a wealth of places of interest. One of the most splendid is its fairy-tale castle known as the "Neuschwanstein of the North". With a magnificent museum and orangery, it is set in romantic parkland together with the neo-baroque Mecklenburg State Theatre. The market square with its old town hall, gabled houses and lion statue is another attraction.

The town's numerous museums provide visitors with the opportunity to admire its artworks, look back over the history of the town and its people and to admire technical discoveries and inventions.


Photo : Dalia Makuskiene from Lithuania opposite the castle

Η όμορφη πόλη Σβέριν είναι πρωτεύουσα του κρατιδίου Mecklenburg-Vorpommern της Γερμανίας. Βρίσκεται στην περιοχή της Βαλτικής και είναι γεμάτη αξιοθέατα και χώρους γενικού ενδιαφέροντος. Ένας από αυτούς είναι και το ιστορικό κάστρο της πόλης, με το υπέροχο μουσείο του, που βρίσκεται σε ένα ρομαντικό πάρκο μαζί με το νεο-μπαρόκ στυλ κρατικό θέατρο.

Η πλατεία της αγοράς με το παλιό κτίριο του δημαρχείου, το άγαλμα του λιονταριού και τα σπίτια με τις ωραίες προσόψεις και τα αετώματα αποτελούν επίσης αξιοθέατα της πόλης.

Τα πολυάριθμα μουσεία της πόλης προσφέρουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει τα μνημεία τέχνης, να κοιτάξει πίσω στην ιστορία της πόλης και των ανθρώπων και να θαυμάσει τη σύγχρονη τεχνολογία.
*
Στη φωτογραφία η Ντάλια Μακούσκιενε, από τη Λιθουανία, μπροστά στο ιστορικό κάστρο της πόλης.


Schwerin - Germany

No comments: