Thursday, April 30, 2009

Peloponnese, Greece

Peloponnese a taste of history and beauty

Anastasia Kayiafa
Writes from Kyparyssia, Peloponnisos, Greece
View her websites: Cook the book
Greece in pictures

Peloponnese is connected to the rest of the Greek mainland by the Corinth isthmus bridge and the new Rio-Antirio bridge (one of the longest cable bridges in the world, debuted in 2005).

The Peloponnese has a huge variety of styles of ancient architecture, buildings and landscapes.The name Peloponnese comes from the mythological hero Pelops and word «nisos» (island in Greek)... so it was named «the island of Pelops».


The stunning bridge of Rio-Antirio in Peloponnese, Greece -longest cable stayed bridge in the world- has been labelled as best of what’s new in 2004 in the engineering category by Popular Science Magazine.

Karytaina town is surrounded by mountains and located in the western part of the prefecture of Arcadia in the central Peloponesse.

Stemnitsa is one of the most beautiful villages of the mountain area of Arcadia, in the centre of Peloponissos.
Η επιβλητική Στεμνίτσα με τα πανέμορφα πετρόκτιστα αρχοντικά της, ζεστή και φιλόξενη αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα παραδοσιακού Αρκαδικού οικισμού.

Η γραφική Ανδρίτσαινα, δυτικά της Καρύταινας, πνιγμένη σε καταπράσινο και μαγευτικό ορεινό τοπίο, εντυπωσιάζει με τα μεγαλόπρεπα αρχοντικά της και τα πλακόστρωτα δρομάκια της.

Στην Ανδρίτσαινα, βρέθηκα σε δικά μου αγαπημένα μέρη. Στάθηκα κάτω από τον πλάτανο, αγκαλιά με τις σχολικές αναμνήσεις, τα πρώτα μου χρόνια σε τάξη.

Κι απέναντι το μικρο καφενείο, όπου πολύ πρωί, κάθε μέρα, μέσα σε ομιχλη και κρύο, έπινα τον πρώτο μου καφέ, μόνη εγώ ανάμεσα σε παππούδες με ρακόμελα, να περιμένω την ώρα για το σχολείο...

Η τελευταία βόλτα, βροχερή και μελαγχολική, στην Πύλο....

Ξακουστή για την ιστορία της και λατρεμένη για τα κάλλη της, η Καρύταινα είναι ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά χωριά της Αρκαδίας.

...στο μονοπάτι των Ηρώων ανηφορίσαμε,

για να βρούμε το ένδοξο παρελθόν, χαραγμένο στην πλάκα...

Το κάστρο της Καρύταινας, είναι ένα μεσαιωνικό φράγκικο κάστρο με σημαντική ιστορία. Υπήρξε ένα από τα πιο αξιόλογα φρούρια της Πελοποννήσου, τόσο κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας, όσο και κατά την Τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821. Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα οχυρά και ορμητήρια των Τούρκων στην Πελοπόννησο. Μετά την κατάληψή του από τους Έλληνες επαναστάτες, στο κάστρο εγκαταστάθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οποίος το οχύρωσε και το χρησιμοποίησε ως ορμητήριό του.


Αναστασία Καγιάφα
Δείτε τις ιστοσελίδες της : Cook the book Greece in pictures

4 comments:

tzonakos said...

Η Πελοπόννησος εχει πάρα πολλά όμορφα μέρη και ποικιλία τοπίων, απο βουνά μεχρι θάλασσες.
Μόνο στην Πύλο δεν εχω πάει.
Ωραίο ταξιδάκι cook !

Phivos Nicolaides said...

tzonakos. Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη ομορφιές και ιστορικούς χώρους, όπως και η Πύλος.

cook said...

ω!!μα ειμια κι εγω εδω!!!
merci φοιβο :)

Phivos Nicolaides said...

Cook. Παρακαλώ Αναστασία. Χαρά μου!