Monday, May 20, 2013

Easter holy days in Wanganui - New Zealand

Πασχαλινές άγιες μέρες στο Γουανγκανούι της Νέας Ζηλανδίας
Immediate after Easter in Melbourne Australia we had the great opportunity to visit our cousins in New Zealand.
Αμέσως μετά το Πάσχα, είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία να επισκεφθούμε τα ξαδέλφια μας στη Νέα Ζηλανδία.
We received a warm hospitality and a unique care by our cousins Eleni and Apostolos Rigas together with their daughter Sophia.
Η φροντίδα και η φιλοξενία που δεχτήκαμε από τα ξαδέλφια μας Ελένη και Απόστολο, μαζί με την κόρη τους Σοφία, ήταν θερμή.
Whanganui it's 200 kilometres north of Wellington, (capital of New Zealand) in an urban area and district on the west coast of the North Island of New Zealand.
Το Γουανγκανούι απέχει 200 ​​χιλιόμετρα βόρεια του Γουέλλινγκτον, (πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας) σε μια περιφέρεια στη δυτική ακτή της βόρειας νήσου της Νέας Ζηλανδίας.
Our cousin Apostolos Rigas showing us the unique beauties of the region.
Ο ξάδελφος Απόστολος Ρήγας, δείχνοντάς μας τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής.
Whanganui is located on the South Taranaki Bight, close to the mouth of the Whanganui River.
Το Γουανγκανούι βρίσκεται στο Νότιο Όρμο Ταρανάκι, κοντά στις εκβολές του ποταμού Γουανγκανούι.
What a nice surprise! Apostolos Rigas from Palehori, met by chance his friend Niovi Economou from Marathovounos village.
Τι ωραία έκπληξη! Ο Απόστολος Ρήγας από το Παλαιχώρι, συναντά τυχαία τη γνωστή του, Νιόβη Οικονόμου από το Μαραθόβουνο.
New Zealand was discovered by a Dutch explorer, Abel Tasman, in 1642.
Η Νέα Ζηλανδία ανακαλύφθηκε από τον Ολλανδό εξερευνητή Άμπελ Τάσμαν το 1642.
Rigas family lives in the beautiful city of Wanganui, New Zealand.
Η οικογένεια Ρήγα ζει στο Γουανγκανούι, μια όμορφη πόλη της Νέας Ζηλανδίας.
Apostolos Rigas proud enough and taking extra care for his huge fig tree!
Ο Απόστολος Ρήγας υπερήφανος για την πελώρια συκιά στην αυλή του, νιώθει δικαιολογημένη υπερηφάνεια!
Popi Nicolaides collecting delicious figs!
Η Πόπη Νικολαΐδου μαζεύει νόστιμα σύκα!
No doubt, a healthy garden gives you a healthy food says Apostolos Rigas...
Χωρίς αμφιβολία ο υγειινός κήπος προσφέρει υγειινή τροφή λέει ο Απόστολος Ρήγας...

Apostolos Rigas garden. Greating a perfect backyard landscape by gardeninga and growing all kinds of vegetables.
Ο λαχανόκηπος του Απόστολου Ρήγα. Δημιουργώντας ένα τέλειο κήπο φυτεύοντας όλων των ειδών τα λαχανικά.
The landscape view from Andreas and George Matsis brothers' houses is amazing. 
Η θέα του τοπίου είναι υπέροχη, όπως φαίνεται από τα σπίτια των αδελφών Ανδρέα και Γιώργου Μάτση.
Prickly Pears... -  Φραγκόσυκα...
Eleni Rigas, Popi Nicolaides and Eleni Matsis at her gorgeous garden in Wanganui.
Η Ελένη Ρήγα, Πόπη Νικολαΐδου και Ελένη Μάτση στον υπέροχο κήπο της στο Γουανγκανούι.
Matsis beautiful mansion on top of a hill offering magnificent views of the city and the ocean.
Το πανέμορφο σπίτι της οικογένειας Μάτση πάνω σε ένα λόφο, προσφέροντας υπέροχη θέα της πόλης και του ωκεανού.
Andreas Philippou Matsis from Palehori, Cyprus arrived to New Zealand in May 1947.
Ο Ανδρέας Φιλίππου Μάτσης από το Παλαιχώρι της Κύπρου, έφθασε στη Νέα Ζηλανδία το Μάιο του 1947.
George Philippou Matsis (brother with Andreas) from Palehori, Cyprus, arrived to New Zealand in 1958.
Ο Γιώργος Φιλίππου Μάτσης (αδελφός του Ανδρέα) από το Παλαιχώρι, έφθασε στη Νέα Ζηλανδία το 1958.
Apostolos, George and Andreas, enjoying a Greek coffee! Some things in life they never change...
Ο Απόστολος, Γιώργος και Ανδρέας, απολαμβάνουν τον Ελληνικό καφέ τους! Μερικές συνήθειες της ζωής δεν αλλάζουν ποτέ...
Amazing interior decoration... strongly reminds mostly of Greece and Cyprus...
Απίθανος εσωτερικός διάκοσμος... θυμίζοντας έντονα Ελλάδα και Κύπρο...

Apostolos and his brother George Rigas preparing things for the cooking of lamp -so popular (souvla) among Cypriots!
Ο Απόστολος και ο αδελφός του Γιώργος Ρήγας ετοιμάζονται για το ψήσιμο, της παραδοσιακής και τόσο δημοφιλούς σούβλας!

Souvla is a popular dish from the island of Cyprus. It consists of large pieces of meat cooked on a long skewer over a charcoal barbecue.
Η σούβλα είναι πολύ δημοφιλής στην Κύπρο. Αποτελείται από μεγάλα κομμάτια κρέατος ψημένα σε μια μεγάλη σούβλα στα κάρβουνα.
The master chef of souvla George Rigas on duty!
Ο ειδικός επί της σούβλας Γιώργος Ρήγας επί τω έργω!
 
Typically, souvla in Greece refers to a whole spit-roasted lamb for Easter and other major holidays.
Τυπικά, η σούβλα στην Ελλάδα, αναφέρεται στο ψήσιμο ολόκληρου του αρνιού για το Πάσχα και άλλες μεγάλες εορτές.
In the picture: George Matsis and Phivos Nicolaides helping in the process!
Στη φωτογραφία ο Γιώργος Μάτσης και Φοίβος Νικολαΐδης βοηθούν στη διαδικασία της σούβλας.
The process takes between two and three  hours depending on the type of meat, size and heat of fire.
Το ψήσιμο διαρκεί μεταξύ δύο και τριών ωρών, ανάλογα με το είδος του κρέατος, το μέγεθος και τη θερμότητα της φωτιάς.
We had an exquisite meal which was made even more enjoyable by the good company and warm hospitality we received.
Είχαμε ένα εξαίσιο γεύμα που έγινε ακόμα πιο ευχάριστο από την καλή συντροφιά και τη ζεστή φιλοξενία που νιώσαμε.
All other friends and relatives of our cousins showed to us warm welcome and hospitality.
Φίλοι και άλλοι συγγενείς των ξαδελφιών μας, έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και φιλοξενία για μας.
Every minute was absolutely enjoyable and a new experience! In the picture, Sophia, Popi, Bryan, Bernadette and Phivos
Κάθε λεπτό ήταν απολύτως μια νέα απολαυστική εμπειρία!
Eleni Rigas, Popi Nicolaides and Sophia Rigas (daugther of Eleni and Apostolos Rigas). Thank you all!
Η Ελένη Ρήγας, Πόπη Νικολαΐδου και Σοφία Ρήγα (θυγατέρα της Ελένης και Απόστολου Ρήγα). Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ!

1 comment:

J_on_tour said...

Wow, you certainly get about. I have friends in New Zealand but haven't visited them there yet.