Το ξενοδοχείο "Puntijar", το εστιατόριο "Stari Puntijar", το μουσείο γαστρονομίας "Sveti Vid" και μια ωραία κάβα κρασιών, βρίσκονται όλα στο συγκρότημα "Kuce Puntijar" στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.
The beautiful facade of the cellar where are kept the wines, of few meters only away from the restaurant "Stari Puntijar",
Η όμορφη πρόσοψη του κελαριού όπου φυλάσσονται τα κρασιά, λίγα μόνο μέτρα μακριά από το εστιατόριο "Stari Puntijar".Wine has a long history of use in the world of medicine and health. The celebrated Greek physician, Hippocrates (450–370 BCE) prescribed wine as a wound dressing, as a purgative, as a diuretic, as a nourishing dietary beverage, and as a cooling agent for fevers. These practices continued into the Middle Ages.
Το κρασί έχει μακρά ιστορία χρήσης στον κόσμο της ιατρικής και της υγείας. Ο διάσημος Έλληνας γιατρός, Ιπποκράτης (450–370 π.Χ.) συνταγογραφούσε το κρασί ως επίδεσμο πληγών, ως καθαρτικό, ως διουρητικό, ως θρεπτικό διαιτητικό ρόφημα και ως δροσιστικό παράγοντα για τους πυρετούς. Αυτές οι πρακτικές συνεχίστηκαν μέχρι τον Μεσαίωνα.For years now, Zlatko Puntijar, has avidly collected a large number of items from recipe books, kitchenware, cutlery, many other items and of course old bottles of wine.
Για χρόνια τώρα, ο Zlatko Puntijar, έχει συγκεντρώσει με μεγάλο ζήλο ένα μεγάλο αριθμό αντικειμένων, από βιβλία συνταγών, είδη κουζίνας, μαχαιροπίρουνα, άλλα είδη και φυσικά παλιές μπουκάλες κρασιού.Wines are "Stari Puntijar" restaurant’s special pride having a wide range of over 400 distinguish labels.
Τα κρασιά είναι το ιδιαίτερο καμάρι του εστιατορίου "Stari Puntijar" με μια μεγάλη γκάμα πάνω από 400 ξεχωριστές ετικέτες.The ideal wine storage temperature for a wine cellar is 12°C, which provides the right conditions to store or age your wines, says Zlatko Puntijar to Popi Nicolaides
Η ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης κρασιού για μια κάβα είναι 12°C, η οποία προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για να αποθηκεύσετε ή να παλαιώσετε τα κρασιά σας, λέει ο Ζλάτκο Πουντιγιάρ στην Πόπη Νικολαΐδου.
White wines appreciate an ambient temperature of between 10°C and 12°C, while red wines prefer a slightly higher temperature, from 12°C to 14°C.
Τα λευκά κρασιά εκτιμούν μια θερμοκρασία περιβάλλοντος μεταξύ 10°C και 12°C, ενώ τα κόκκινα κρασιά προτιμούν ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία, από 12°C έως 14°C.
Wine cellars and wine storage history is remarkable. Remnants of pottery, thought to be more than 7000 years old, were recently recovered from a Neolithic kitchen in Iran. While some wine cellars found (Tel Kabri) can be dated back to about 1700 BCE.
Η ιστορία των κελαριών και της αποθήκευσης κρασιού είναι αξιοσημείωτη.Υπολείμματα αγγείων, που πιστεύεται ότι είναι άνω των 7000 ετών, ανακτήθηκαν πρόσφατα από μια νεολιθική κουζίνα στο Ιράν. Ενώ ορισμένα κελάρια κρασιού που βρέθηκαν (Tel Kabri) μπορούν να χρονολογηθούν περίπου στο 1700 π.Χ.As it commonly said: “Drinking good wine with good food in good company is one of life's most civilized pleasures.”
Όπως λέγεται συνήθως: «Το να πίνεις καλό κρασί με καλό φαγητό σε καλή παρέα είναι μια από τις πιο πολιτισμένες απολαύσεις της ζωής».
Zlatko Puntijar, is an expert in wine, a sommelier, a highly knowledgeable wine professional who is an expert in every aspect of wine service and food and wine pairing.
Ο Zlatko Puntijar είναι ειδικός στο κρασί, ένας σομελιέ, ένας πολύ καλά καταρτισμένος επαγγελματίας κρασιού, που είναι ειδικός σε κάθε πτυχή της υπηρεσίας κρασιού και του συνδυασμού φαγητού και κρασιού.Why is wine so good with food? It can accentuate the mild sweetness in some foods and can also contrast with salt.
Γιατί το κρασί είναι τόσο καλός συνδυασμός με το φαγητό; Μπορεί να τονίσει την ήπια γλυκύτητα σε ορισμένα φαγητά και μπορεί επίσης να κάνει αντίθεση με το αλάτι.
Wine cellars protect alcoholic beverages from potentially harmful external influences, providing darkness, constant temperature, and constant humidity. Wine is a natural, perishable food product issued from fermentation of fruit.Τα λευκά κρασιά εκτιμούν μια θερμοκρασία περιβάλλοντος μεταξύ 10°C και 12°C, ενώ τα κόκκινα κρασιά προτιμούν ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία, από 12°C έως 14°C.
Wine cellars and wine storage history is remarkable. Remnants of pottery, thought to be more than 7000 years old, were recently recovered from a Neolithic kitchen in Iran. While some wine cellars found (Tel Kabri) can be dated back to about 1700 BCE.
Η ιστορία των κελαριών και της αποθήκευσης κρασιού είναι αξιοσημείωτη.Υπολείμματα αγγείων, που πιστεύεται ότι είναι άνω των 7000 ετών, ανακτήθηκαν πρόσφατα από μια νεολιθική κουζίνα στο Ιράν. Ενώ ορισμένα κελάρια κρασιού που βρέθηκαν (Tel Kabri) μπορούν να χρονολογηθούν περίπου στο 1700 π.Χ.As it commonly said: “Drinking good wine with good food in good company is one of life's most civilized pleasures.”
Όπως λέγεται συνήθως: «Το να πίνεις καλό κρασί με καλό φαγητό σε καλή παρέα είναι μια από τις πιο πολιτισμένες απολαύσεις της ζωής».
Zlatko Puntijar, is an expert in wine, a sommelier, a highly knowledgeable wine professional who is an expert in every aspect of wine service and food and wine pairing.
Ο Zlatko Puntijar είναι ειδικός στο κρασί, ένας σομελιέ, ένας πολύ καλά καταρτισμένος επαγγελματίας κρασιού, που είναι ειδικός σε κάθε πτυχή της υπηρεσίας κρασιού και του συνδυασμού φαγητού και κρασιού.Why is wine so good with food? It can accentuate the mild sweetness in some foods and can also contrast with salt.
Γιατί το κρασί είναι τόσο καλός συνδυασμός με το φαγητό; Μπορεί να τονίσει την ήπια γλυκύτητα σε ορισμένα φαγητά και μπορεί επίσης να κάνει αντίθεση με το αλάτι.
Οι κάβες κρασιού προστατεύουν τα αλκοολούχα ποτά από δυνητικά επιβλαβείς εξωτερικές επιδράσεις, παρέχοντας σκοτάδι, σταθερή θερμοκρασία και σταθερή υγρασία. Το κρασί είναι ένα φυσικό, ευπαθές προϊόν διατροφής που προέρχεται από τη ζύμωση των φρούτων.
Some famous quotes about wine: “Age and glasses of wine should never be counted.” “You only live once—so drink great wine.” “Wine and friends are a great blend.” “A good day starts with good coffee and ends with good wine.”
Μερικά γνωστά αποφθέγματα για το κρασί: «Η ηλικία και τα ποτήρια κρασιού δεν πρέπει ποτέ να τα μετράς». «Ζεις μόνο μία φορά—γι’ αυτό πιες υπέροχο κρασί». «Το κρασί και οι φίλοι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός». «Μια καλή μέρα ξεκινάει με καλό καφέ και τελειώνει με καλό κρασί».Lovers of good wine always have the opportunity to enjoy a selected wine from this cellar, to accompany their food in "Stari Puntijar" restaurant.
Οι φίλοι του καλού κρασιού έχουν πάντα την ευκαιρία να απολαύσουν ένα επιλεγμένο κρασί, για να συνοδεύσουν το φαγητό τους στο εστιατόριο "Stari Puntijar".
Zlatko Puntijar demonstrates the technique of opening a bottle of champagne with a saber. It’s a special experience indeed says Popi Nicolaides.
Ο Zlatko Puntijar επιδεικνύει την τεχνική του ανοίγματος ενός μπουκαλιού σαμπάνιας με σπαθί. Είναι πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία λέει η Πόπη Νικολαΐδου.Zlatko Puntijar, is justifiably proud of his rich and beautiful collections and achievements.
Δικαιολογημένα ο Zlatko Puntijar, είναι περήφανος για τις πλούσιες και ωραίες συλλογές του και τα επιτεύγματα του.A wine tasting event is a perfect place where you could start to learn more about wines.
Η γευσιγνωσία κρασιού είναι ένα τέλειο μέρος όπου μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε περισσότερα για τα κρασιά.The best wines can be stored for more than 100 years, but most great wines will reach their peak before they turn 50 years old.
Τα καλύτερα κρασιά μπορούν να αποθηκευτούν για περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά τα περισσότερα εξαιρετικά κρασιά θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους πριν κλείσουν τα 50 τους χρόνια.“The guided tour of this wine cellar by Zlatko will take you on a behind-the-scenes look into the world of wine”, says Popi.
«Η περιήγηση σ’ αυτό το κελάρι κρασιού με τον Ζλάτκο, θα σας ρίξει λίγο φως στα παρασκήνια του κόσμου του κρασιού», λέει η Πόπη.Sabrage is a technique for opening a champagne bottle with a saber, used for ceremonial occasions. The wielder slides the saber along the body seam of the bottle to the lip to break the top of the neck away, leaving the neck of the bottle open and ready to pour.
Το Sabrage είναι μια τεχνική για το άνοιγμα ενός μπουκαλιού σαμπάνιας με σπαθί, που χρησιμοποιείται για τελετουργικές περιστάσεις. Ο χειριστής σύρει το σπαθί κατά μήκος της ραφής του σώματος του μπουκαλιού στο χείλος για να σπάσει το πάνω μέρος του λαιμού, αφήνοντας το λαιμό του μπουκαλιού ανοιχτό και έτοιμο να χυθεί.
Μερικά γνωστά αποφθέγματα για το κρασί: «Η ηλικία και τα ποτήρια κρασιού δεν πρέπει ποτέ να τα μετράς». «Ζεις μόνο μία φορά—γι’ αυτό πιες υπέροχο κρασί». «Το κρασί και οι φίλοι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός». «Μια καλή μέρα ξεκινάει με καλό καφέ και τελειώνει με καλό κρασί».Lovers of good wine always have the opportunity to enjoy a selected wine from this cellar, to accompany their food in "Stari Puntijar" restaurant.
Οι φίλοι του καλού κρασιού έχουν πάντα την ευκαιρία να απολαύσουν ένα επιλεγμένο κρασί, για να συνοδεύσουν το φαγητό τους στο εστιατόριο "Stari Puntijar".
Zlatko Puntijar demonstrates the technique of opening a bottle of champagne with a saber. It’s a special experience indeed says Popi Nicolaides.
Ο Zlatko Puntijar επιδεικνύει την τεχνική του ανοίγματος ενός μπουκαλιού σαμπάνιας με σπαθί. Είναι πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία λέει η Πόπη Νικολαΐδου.Zlatko Puntijar, is justifiably proud of his rich and beautiful collections and achievements.
Δικαιολογημένα ο Zlatko Puntijar, είναι περήφανος για τις πλούσιες και ωραίες συλλογές του και τα επιτεύγματα του.A wine tasting event is a perfect place where you could start to learn more about wines.
Η γευσιγνωσία κρασιού είναι ένα τέλειο μέρος όπου μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε περισσότερα για τα κρασιά.The best wines can be stored for more than 100 years, but most great wines will reach their peak before they turn 50 years old.
Τα καλύτερα κρασιά μπορούν να αποθηκευτούν για περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά τα περισσότερα εξαιρετικά κρασιά θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους πριν κλείσουν τα 50 τους χρόνια.“The guided tour of this wine cellar by Zlatko will take you on a behind-the-scenes look into the world of wine”, says Popi.
«Η περιήγηση σ’ αυτό το κελάρι κρασιού με τον Ζλάτκο, θα σας ρίξει λίγο φως στα παρασκήνια του κόσμου του κρασιού», λέει η Πόπη.Sabrage is a technique for opening a champagne bottle with a saber, used for ceremonial occasions. The wielder slides the saber along the body seam of the bottle to the lip to break the top of the neck away, leaving the neck of the bottle open and ready to pour.
Το Sabrage είναι μια τεχνική για το άνοιγμα ενός μπουκαλιού σαμπάνιας με σπαθί, που χρησιμοποιείται για τελετουργικές περιστάσεις. Ο χειριστής σύρει το σπαθί κατά μήκος της ραφής του σώματος του μπουκαλιού στο χείλος για να σπάσει το πάνω μέρος του λαιμού, αφήνοντας το λαιμό του μπουκαλιού ανοιχτό και έτοιμο να χυθεί.
No comments:
Post a Comment